جزاكم الله كل خير يادكتور
بس عندي شوية استفسارات
4- عدم الطهي الجيد للحوم الطيور او عدم تعرض البيض لدرجات حرارة عالية كافية
لقتل الفيروس.معني كده ان لو هيا مصابة والشخص محتكش بيها قبل الدبح واتعرضت لدرجات حرارة كافية
هتتم الاصابة برضه ولا ايه ؟؟؟؟؟؟
خلاص فهمته من الاسئلة اللي بعده
1- احنا قلنا من اسمها شبيهه بالانفلونزا العادية يبقي في ( سخونية – عطس – كحة – وجع شديد في الزور – وكمان الم في اللجسم كله – وتدهور الحالة الصحية العامة للمصاب )أعتقد ان كده ممكن اي حد يحسبها انفلونزا عادية لتشابه الاعراض فمش هيهتم
يبقي لازم ننوه وننبه علي ضرورة ان اي من الاعراض ديه ممكن يكون ليها احتمالات كتيرة والحرص احسن يبقي لازم يطمنوا علي طول ولا ايه ؟؟؟؟؟؟
زي البط كدة ( مقاوم جدا للمرض ولكنه حامل ليه )حامل ليه لكن ممكن ينقل العدوي مش كده ؟
يبقي ايه الطريقة انك تعرف بيها انه مصاب؟؟؟؟؟؟
5- طيب لو عرفت ان الطير ده مصاب او شطيت فيه يبقي يا ريت ادبحة واكيسة واحرقه وادفنه كويس .
اعتقد انها لو اترمت في الشارع هتنقل العدوي لبقية الناس يبقي لازم برضه نشدد علي الحتة ديه
1- اولا التعامل مع الطيور لازم يكون بحرص شديد جدا يعني البس ماسك علي وشي
والبس جوانتي في ايدي واتجنب لمس الطيور والتعامل مع البراز بتاع الطيور.
10- تغيير الملابس بعد التعامل مع الطيور
للاسف معتقدش ان حد ممكن يعمل كده